Gebruik van het vakantiehuis

Wij gaan ervan uit dat u ons vakantieappartement netjes gebruikt, zodat de volgende gasten er ook met plezier gebruik van kunnen maken. Roken en huisdieren zijn niet toegestaan in het vakantieappartement Het gebruik van gas, water en elektriciteit is weliswaar inclusief maar wij verzoeken u hier spaarzaam mee om te gaan. Gelieve de thermostaat van de verwarming terug te zetten als u niet in het huis aanwezig bent.

 Onder- of doorverhuur is nadrukkelijk verboden. Verblijf van meer personen in een vakantieappartement dan op de reservering overeengekomen, c.q. dan het voor die woning geldende maximale aantal, is nadrukkelijk niet toegestaan zonder onze toestemming, en kan leiden tot het voortijdig beëindigen van de huurovereenkomst onzerzijds, zonder restitutie van huurgelden.

 Het verplaatsen van kasten en bedden, evenals geluid- of televisieapparatuur of het mee naar buiten nemen van enig deel van de binnen inventaris behalve natuurlijk serviesgoed, glazen en bestek voor uw maaltijd buiten-, is uitdrukkelijk niet toegestaan.

 

Gelieve de eigenaar steeds vooraf het uur van aankomst te melden (via mail, 1 week voor aankomst), om foutieve afspraken te vermijden en de sleutel te kunnen overhandigen.

 

Denkt u eraan om als u het vakantieappartement tussentijds en bij vertrek verlaat, de deuren en ramen steeds zorgvuldig af te sluiten. 

 

Bij de aankomst:

 

 1. Voor de eindschoonmaak (na jullie verblijf) wordt een forfait betaald van 100 euro aan de firma die de schoonmaak van het appartement doet waarna de sleutel overhandigd wordt. Wanneer er extra schoonmaakwerk gevraagd wordt kan dit verrekend worden rechtstreeks naar de poetsfirma.
 2. De wagen wordt op de voorziene parkingplaats geplaatst in de garage en de berging kan gebruikt worden om materiaal in te stockeren. 

 

 

Bij vertrek moet u:

 

 1. De afwas hebben gedaan en alle gebruikte toestellen gereinigd hebben.
 2. De bedden afgehaald hebben (het linnengoed graag in de mand v de wasmachine)
 3. De vuilnisbakken hebben geleegd en uit het huis verwijderd en gesorteerd in de juiste vuilbakken op het domein.
 4. Het tuinmeubilair (loungeset) onder het overdekte terras zetten en de kussens in de voorziene box leggen.
 5. Het huis veegschoon achter laten.
 6. Geen etenswaren en andere huishoudelijke artikelen in de kasten achterlaten (deze kunnen het schoonmaken belemmeren en trekken mogelijk ongedierte aan!)
 7. Eventueel breukwerk en of schade melden bij de beheerder van het huis.
 8. Afwasmachine, koelkast en diepvries leeg achterlaten
 9. De sleutel moet bij vertrek op de door ons afgesproken plaats te worden achtergelaten. Bij verlies van de sleutels wordt er €100 afgetrokken van de waarborg.

 

De verhuurder heeft het recht om gedurende de verhuurperiode de vakantiewoning te controleren en te inspecteren.

 

Indien huurder, zijn gezinsleden, zijn logés of door hem toegelaten bezoeker(s) de verplichtingen uit de voorwaarden, de gedragsregels, de aanwijzingen van de verhuurder c.q. zijn waarnemer of de overheidsvoorschriften ondanks eventueel voorafgaande waarschuwing niet of niet behoorlijk naleeft, respectievelijk naleven en wel in zodanige mate, dat naar de maatstaven van redelijkheid en billijkheid van de verhuurder niet kan worden gevergd, dat de verhuur wordt voortgezet, heeft de verhuurder of de door hem aangewezen waarnemer het recht de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, en de huurder en medehuurders de toegang tot de woning te ontzeggen, zonder restitutie van huurgelden. Hiertoe behoort met nadruk het niet respecteren van de nachtrust of het onnodig veroorzaken van overlast!

Schade, annulatie en gebreken

Indien u, van uw boeking afziet, wordt de betaalde bedrag als vergoeding behouden en hebben de huurders geen recht om dit bedrag terug op te eisen. Bij annulatie voor het ingaan van het contract, wordt de totale som van het verblijf niet teruggestort, enkel de waarborg. 

U wordt aangeraden bij aankomst het vakantieappartement en de inventaris goed te inspecteren op gebreken en tekortkomingen. Indien u schade of gebreken constateert moet u deze direct aan de beheerder van het huis melden. Indien de schade door uw toedoen is veroorzaakt en/of niet het gevolg is van normaal gebruik of slijtage, brengen wij u de reparatie- of vervangingskosten in rekening van de borgsom.

De waarborg wordt teruggestort binnen de week na uw verblijf, tenzij er opmerkingen zijn. Alle schade door ons vastgesteld, wordt schriftelijk of per mail overgemaakt aan de verantwoordelijke van de boeking. Die persoon staat ook in voor de volledige vergoeding van de schade.

Aansprakelijkheid

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor:

 

 • Lichamelijke letsels die u overkomen in het huis tijdens uw verblijf. 
 • Diefstal, verlies of schade van welke aard dan ook tijdens of ten gevolge van uw verblijf in ons vakantieappartement.
 • Er is internet aanwezig in de woning, het gebruik van het internet tijdens de huurperiode is volledig op de verantwoordelijkheid van de huurder. Al het internet verkeer wordt geregistreerd op ons IP adres, illegaal downloaden is verboden. 
 • Het uitvallen of buiten werking stellen van technische apparatuur, nutsvoorzieningen en of voorzieningen van het huis.
 • Calamiteiten, in welke vorm dan ook, die uw verblijf zouden kunnen veronaangenamen.
 • De huurder is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verlies en/of schade aan het vakantieappartement, de inrichting (binnen en buiten) daarvan, en/of eigendommen van het huis, als dit het gevolg is van handelen of nalatigheid van uzelf of van derden die zich met uw toestemming in en om het huis bevinden.

 

Toepasselijkheid van de huurvoorwaarden

Indien de huurovereenkomst is ontstaan (dat is het geval zodra wij uw boeking hebben bevestigd; het nemen van een optie valt hier niet onder) gaat u akkoord met de huurvoorwaarden. De verhuur eindigt automatisch na het verstrijken van de overeengekomen periode.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wij maken gebruik van cookies

De website van Casa-D maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info